Luis.Bozzo
01 / 01

Cube II

Localització: Guadalajara, Mèxic

Descripció del projecte

La Torre Cube 2 va ser construïda l’any 2013 per Anteus Constructora amb projecte arquitectònic de l’Estudi Carme Pinós i càlcul estructural nostre. Aquesta es troba al Passeig Royal Country 4596, 45136 Zapopan a la regió de Jalisco, Mèxic.

Cube 2 té una alçada total de 124.4m en què es van arribar a construir 33 plantes (26 per sobre del terreny). L’estructura és bàsicament de concret encara que també hi ha elements estructurals metàl·lics.

La torre té una inclinació de 4 graus amb la vertical desenvolupant-se mitjançant dos triangles a planta connectats per un nucli de comunicacions central vertical. Cada planta és, per tant, diferent.

Els triangles es van inclinant i creixent o reduint-se a totes les plantes i estan resolts amb traves interiors del vèrtex del triangle als murs del nucli central i amb només dues columnes intermèdies a les cares del triangle a façana. El resultat és l’interior diàfan amb llums de fins a 20m per 15m amb un esquema original de traves en planta en forma de “A” horitzontal.

Galería de imágenes